Rapper Boef is niet te spreken over een actie van Radio 538 en heeft op social media uitgehaald naar de zender. Aanleiding is een appje van een luisteraar, die zich afvroeg waarom 538 wel aandacht besteedt aan een artiest die tien miljoen streams heeft behaald, maar niet met Boef belt, terwijl hij een veelvoud aan streams heeft. “Wie is Boef??”, reageerde 538 op het appje van de luisteraar.

De Boef-fan stuurde het gesprek door naar de rapper, die het gesprek vervolgens op zijn social media deelde. “Ik denk dat ze niet willen erkennen dat ik de scene heb gesloopt. Het doet ze te veel pijn”, schreef Boef erbij. Radio 538 kwam vervolgens met excuses. “Natuurlijk weten we wie je bent, Boef. Het was een ondoordachte reactie van een collega”, schreef de zender.

Boef vindt dat Radio 538, maar ook andere media, te weinig aandacht voor artiesten zoals hij hebben. “Het interesseert ze geen ene moer. Natuurlijk gaan ze niet opschrijven dat Boef supersuccesvol is. (..) Als ik nu gewoon een witte Nederlandse artiest was… Jongen, dan had de hele media volgestaan en had iedere talkshow het erover gehad. Maar bij Boef, ssst”, aldus de rapper.

Het appgesprek dat Boef deelde:

Foto: Flickr/Bob Thomas