Sander Lantinga vindt dat zijn middagprogramma op Radio Veronica steeds meer vorm begint te krijgen. “Het is leuk om veel met muziek bezig te zijn en toch een soort van nieuwe start te maken bij Radio Veronica. Het begint nu ook echt meer te lopen”, zegt hij in de podcast ‘In Vorm’.

Sander moest vorig jaar stoppen met de dagelijkse ‘Coen & Sander Show’ op Radio 538, een besluit waar hij en collega Coen Swijnenberg niet blij mee waren.

“Ik moet nu weer vijf dagen in de week werken”, grapt Sander, die op vrijdag nog samen met Coen op 538 te horen is. “In alle eerlijkheid is het heel fijn. Het is leuk om nu allebei te kunnen doen. Radio Veronica is ook meer mijn station en muziek.”

‘Te makkelijk’

De vrijdag met Coen voelt volgens Sander nog als vanouds. “Het is het bed waar je al achttien jaar in slaapt. Het voelt zo vertrouwd en makkelijk, te gemakkelijk soms. Maar dat ik beide mag doen, vind ik wel een luxe.”

Sander schuift op Radio Veronica nu ook zelf; dat deed hij in ‘De Coen & Sander Show’ op 538 nooit. “Coen kan dat als een van de allerbesten in Hilversum”, zegt hij. “Maar ik kijk nu wel echt meer mee met wat ‘ie doet. Stel dat Coen een migraine-aanval krijgt, dan schiet ik niet meer in de stress.”

Foto: Radio Veronica