Home Landelijke radio Sander Lantinga: “De publieke omroep is een wat log apparaat”

Sander Lantinga: “De publieke omroep is een wat log apparaat”

Sander Lantinga mist de overlegcultuur van 3FM niet, nu hij al enige maanden weg is bij de zender. De Radio 538-dj noemt de publieke omroep in het boek ’50 Jaar 3FM’ een 'wat log apparaat’.

"De overlegcultuur bij 3FM ga ik niet missen. Met z’n zestienen een Megahit kiezen, dat is zestien meningen, zestien ego’s. Dan is het lastig te discussiëren hoor”, zegt Lantinga. Ook wijst de dj op de bureaucratie binnen de publieke zender. "We zijn een half jaar bezig geweest om nieuwe stoelen in de studio te krijgen. De één zakte naar beneden, de ander zakte naar achteren. Ergens anders hadden we binnen een week nieuwe stoelen gehad, dat weet ik zeker. Maar bij 3FM gaat dat eerst via een stuk of twaalf schijven."

"Maar dit soort dingen horen wel bij het wat logge apparaat van de publieke omroep, waar ik toch zo fijn heb gewerkt”, aldus Lantinga. "Toch is het goed zo. We hebben negen jaar lang op de middag gezeten. Die tijd is voorbij gevlogen.” Ook Coen Swijnenberg benoemde eerder al dat de lijntjes korter zijn en er minder bureaucratie is bij Radio 538, dan bij zijn vorige werkgever 3FM.
Foto: Hans Peter van Velthoven / 3FM