Home Landelijke radio Gerard Ekdom had bijna een burn-out door TV-werk

Gerard Ekdom had bijna een burn-out door TV-werk

Gerard Ekdom was een paar jaar geleden regelmatig te zien op televisie. Volgens de radiomaker hakte dat er flink in en zat hij op een gegeven moment zelfs tegen een burn-out aan. Dit zegt de Radio 2-dj in De Telegraaf. "Ik vond televisiemaken best leuk, maar het kostte me veel meer kracht dan radio."

Ekdom geeft aan dat hij een echte radioman is: "Ik hou ervan dat de dingen spontaan gebeuren en bij tv is veel voorgekauwd. Stond iets er bijvoorbeeld goed op, dan moest het toch nog een paar keer over. Hoe váák ik niet heb gehoord: 'Het was perfect, we doen 't nog twee keer.' 

"Ik vond televisiemaken best leuk, maar het kostte me veel meer kracht dan radio. Ik merkte dat ik me voor televisie telkens enorm moest opladen. Tijdens de opnames van Join the beat was ik vreselijk vermoeid. Het was te veel naast mijn radiowerk. Ik heb er toen de stekker uitgetrokken en ben op vakantie gegaan. Net op tijd, denk ik. Anders had ik wel eens opgebrand kunnen raken. Ik zeg niet dat ik nooit meer televisie zal doen, maar voorlopig niet."

In 2012 kreeg Ekdom de Televizier Talent Award. Hij maakte de televisieprogramma's Fort Boyard, Zóóó Crisis!, Join the Beat en Toppop3.
Foto: Hans-Peter van Velthoven