Ruud de Wild begint na de zomer met een nieuwe reeks van zijn podcast ’30 Minuten Rauw’. De eerste serie afleveringen waren een groot succes, maar volgens Ruud zit er geen ingewikkeld marketingplan achter. “Het geheim is niet zo geheim. Ik ben geïnteresseerd in iemand en het gaat om de persoon tegenover mij. Ingewikkelder is het niet”, zei hij in Shownieuws.

Waarom zijn podcast zo’n succes is? “Volgens mij heb ik gewoon mazzel gehad met leuke gesprekken en leuke mensen. Ik heb geen reclame gemaakt, mensen vonden het kennelijk leuk. En ik doe interviews zoals ikzelf geïnterviewd zou willen worden. Stel eens een keer een leuke vraag, een vraag die niemand stelt. Wees echt geïnteresseerd.”

Ruud sprak onder meer al Peter R. de Vries, ANWB-nieuwslezer Heleen de Geest en Guus Meeuwis in zijn eigen podcast. “Ik zou John de Mol heel graag willen hebben”, vertelt de Radio 2-dj. “Hij heeft de constante dwang om het medialandschap maar te willen veranderen. Ik zou willen weten wat dat is. En ik wil weten, want zo goed ken ik hem niet, of hij thuis een zwembad heeft vol geld.”

Foto: NPO Radio 2