Carmen Verheul, nieuwslezer op NPO Radio 2, wordt heel weinig herkend op straat. “Maar wat ik echt héél vaak hoor is: Huh? Ben jíj Carmen Verheul?! Ze verwachten vaak een wat oudere, deftige dame in een mantelpakje. Niet een sprietje op gympies”, zegt ze in AD.

Carmen leest al jarenlang het nieuws in de ochtend op Radio 2. Ze is vaste ‘nieuwsanchor’ in de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen. “Een mooie stem is leuk, maar veel belangrijker is wat je ermee doet. Om er het juiste gevoel in te leggen, trek ik me voor elk bulletin altijd even terug om de tekst goed tot me te laten doordringen. Het gaat over echte mensen die echte dingen meemaken. En dat ik die stemklank heb, is pure mazzel.”

De nieuwslezeres laat in het AD weten dat ze naast haar radiowerk ook graag voice-overs voor televisie wil gaan doen. “Het inspreken van een mooie natuurdocumentaire bijvoorbeeld. Jammer dat ze me tot op heden nooit hebben gevraagd.”

Carmen werd in 2015 bij de RadioFreak Awards genomineerd voor ‘Beste Nieuwslezer’. Henk Blok ging uiteindelijk met de prijs naar huis.

Foto: Annemieke van der Togt