Home Landelijke radio Ruud de Wild maakt laatste uitzending bij Radio 538 op 30 april

Ruud de Wild maakt laatste uitzending bij Radio 538 op 30 april

Ruud de Wild maakt op donderdag 30 april zijn laatste radio-uitzending op Radio 538. Hij stopt dan als dj en Creative Director bij het radiostation. Hij zal zich vooral op zijn kunst gaan richten. 16 mei is er een expositie van zijn werk in Rotterdam. "Ik heb de afgelopen jaren dingen niet met heel mijn hart gedaan, daarvoor is nu tijd", zegt Ruud de Wild daar zelf over.

In september beginnen Coen en Sander bij Radio 538. Zij moeten een jonger publiek aantrekken. Tot die tijd neemt Frank Dane het programma over.

Ruud heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij niet vrijwillig stopt. Zo Twitterde hij vorige maand nog dat zijn luistercijfers beter zijn dan die van Coen en Sander op 3FM.

Afscheidsuitzending
Op 29 april staat de een-na-laatste uitzending van Ruuddewild.nl in het teken van 'Bowlen, BN’ers en Bruin Fruit'. Die uitzending komt live vanuit Knijn Bowling in Amsterdam. Een dag erna maakt hij de laatste uitzending van de middagshow gewoon vanuit Hilversum.

Ruud sluit voorlopig een lange radio-carrière af. Hij begon bij de AVRO en stapte in 1992 over naar Radio 538. Hij was ondertussen ook nog bij 3FM en Q-music te horen, maar keerde tot tweemaal toe terug naar Radio 538. De afgelopen vijf jaar was hij te horen met Ruuddewild.nl, dat hij eerder voor 3FM maakte.

Vorig artikelLuistercijfers ochtend: Evers Staat Op blijft nummer één in de ochtend
Volgend artikelFred van den Bol terug op de radio bij Radio Decibel