Home Landelijke radio Luistercijfers ochtend: Evers Staat Op blijft nummer één in de ochtend

Luistercijfers ochtend: Evers Staat Op blijft nummer één in de ochtend

Evers Staat Op blijft marktleider in de ochtend. De ochtendshow van Radio 538 heeft een ruime voorsprong op Radio 1 (NOS Radio 1 Journaal), Radio 2 (De Heer Ontwaakt) en 3FM (GIEL!). Dit blijkt uit een analyse van RadioFreak.nl over de luistercijfers van onderzoeksbureau GFK. Q-music staat met Mattie en Wietze op de vijfde plaats. Het radiostation heeft de afgelopen twee jaar twee procent marktaandeel gewonnen.

Het marktaandeel van Radio 2 had een paar uitschieters naar beneden maar is momenteel stabiel tussen de negen en tien procent. Eerder berichtte mediabureau ZIGT al dat de ochtendshow van dj Sander de Heer het afgelopen jaar in absolute aantallen luisteraars moest inleveren. Qua marktaandeel zit Radio 2 in de ochtend nu op 9,4 procent.

Luistercijfers van de ochtend op RadioFreak.nl
Luistercijfers werkdagen 6-9 uur, bron: GFK

In vergelijking met het marktaandeel over heel de week scoren Evers Staat Op en het Radio 1 Journaal een veel hoger marktaandeel dan de zender zelf. Ook op BNR scoort de ochtend goed met een marktaandeel van 1,5 procent. Dat is bijna het dubbele van het aandeel van de hele zender (0,8 procent).

Ook is de daling van Radio Veronica duidelijk te zien. Dit is vergelijkbaar met de rest van het marktaandeel van de zender. Inmiddels lijkt het marktaandeel gestabiliseerd. Radio 10 maakt juist een stijging in het marktaandeel door.