Home Landelijke radio RTV Utrecht zal niet schromen te stoppen als marktaandeel achterblijft

RTV Utrecht zal niet schromen te stoppen als marktaandeel achterblijft

RTV Utrecht zal er alles aan doen om meer kijkers en luisteraars te trekken, maar als dat binnen een paar jaar niet lukt “moet je serieus overwegen de stekker er uit te trekken”. Dat zegt directeur Paul van der Lugt in de Gelderlander. Zijn omroep heeft de slechtste cijfers van alle regionale omroepen: 4,4 procent voor de radio en 0,4 procent voor tv. De omroep komt volgend jaar met de 7,3 miljoen euro van de overheid net uit.

Paul Van der Lugt heeft er nu een jaar opzitten als baas van een regionale omroep. En hij is trots op wat er in dat jaar is bereikt. “Trots op een stortvloed van nieuwe en aantrekkelijke programma’s op televisie en radio. De radio is helemaal op de schop gegaan. Dat heeft ook z’n weerslag op de resultaten. We trekken nu meer luisteraars dan twee jaar geleden.”

Van der Lugt is duidelijk: “Ik zie hoe succesvol regionale omroepen in andere provincies zijn. Wij zijn op weg hier net zo’n rol van betekenis te vervullen. Ik denk dat we minstens zo belangrijk kunnen worden als AT5 in Amsterdam of Radio Rijnmond. We zijn nu een jaar bezig en je moet niet verwachten dat je dan al marktleider bent. Maar inderdaad, als we er binnen een paar jaar niet in slagen meer kijkers en luisteraars te trekken, moet je serieus overwegen de stekker er uit te trekken.”

14 november is er in het provinciehuis in Utrecht een symposium: ‘Regionale Omroep: bruggenbouwer of onruststoker?’ (Villamedia / Gelderlander)