Home Landelijke radio Bestuur van NMO weggestuurd

Bestuur van NMO weggestuurd

Het bestuur van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) is per direct op straat gezet. Dat heeft voorzitter D. van de Nederlandse Moslimraad (NMR) laten weten. Na twee jaar komt er dan per 1 november weer een nieuw bestuur. De NMR beheert de de zendmachtiging voor de moslimgemeenschap.

Volgens de raad heeft het bestuur van de NMO een slechte taak uitgevoerd. Secretaris A. Mohamedajoeb van de NMO beweert echter dat het NMO-bestuur zelf geen tweede zittingstermijn wil uit onvrede over het functioneren van directeur F. William. Die zou taken die het bestuur hem had opgedragen, niet hebben uitgevoerd en meermalen hebben geweigerd het bestuur te informeren.

Volgens Maddoe heeft het NMO-bestuur “absoluut geen beleid gevoerd”. Het heeft niets terecht gebracht van tien beleidspunten die het van de NMR had meegekregen. “Het bestuur heeft in twee jaar tijd zelfs geen programmaraad kunnen oprichten.” Andere beleidspunten zijn meer programma’s voor jongeren, het inspelen op de actualiteit in de programma’s en het gebruik van nieuwe media. {Planet)