Home AM Radio Radio 10 FM wordt weer Radio 10 Gold

Radio 10 FM wordt weer Radio 10 Gold

Radio 10 FM, zal zijn oude naam, Radio 10 Gold, in ere herstellen. Met de invoering van het Golden Oldies format veranderde Radio 10 in 1990 al eerder zijn naam in Radio 10 Gold. In november 1999 werd het Radio 10 FM. Vanaf 1 december wordt de naam weer Radio 10 Gold.

“De reden voor de wijziging in Radio 10 Gold is eigenlijk een hele simpele. De naam Radio 10 Gold heeft alles in zich en heeft tevens de uitstraling van een echte gouwe ouwe zender. Bovendien kent iedereen de naam al uit het verleden, met de positieve associatie die daarbij hoort: de grootste hits, de meeste prijzen en natuurlijk gezelligheid”, aldus Erik de Zwart, directeur Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Radio 10 FM.

De Zwart vervolgt: “De luisteraars waarderen wat we doen. Dat blijkt uit de stijging van het marktpercentage van Radio 10 FM bij de recente bekendmaking van de luistercijfers over de maanden augustus/september. Een grote groep trouwe luisteraars weet ons te vinden via de kabel en via 1395 AM. We zijn dus springlevend”.

Programmadirecteur Tom Mulder zegt over Radio 10 Gold: “De nadruk op de zender en in alles wat we doen, zal weer komen te liggen bij het oude ‘Gold’-gevoel. Lekkere gouwe ouwe muziek, gezelligheid, leuke acties en prijzen. De luisteraar staat bij ons centraal en we zullen er alles aan doen om het ze naar hun zin te maken”.