Home Landelijke radio RTV Utrecht krijgt radiorechten van FC Utrecht

RTV Utrecht krijgt radiorechten van FC Utrecht

RTV Utrecht is de komende vijf jaar verzekerd van de radiorechten voor wedstrijden van FC Utrecht. Daarmee mag de regionale omroep als enige naast de NOS de wedstrijden van FC Utrecht verslaan. De deal is volgens RTV Utrecht een formaliteit, omdat de omroep al vele jaren de vaste regionale radiopartner is van de voetbalclub. "Maar dat hebben we nooit formeel vastgelegd", zegt voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht. "Zowel voor RTV Utrecht als voor ons is het plezierig over die samenwerking voor langere tijd zekerheid te hebben."

De voorzitter benadrukte daarbij dat zijn club de journalistieke onafhankelijkheid van RTV Utrecht respecteert.

Ook algemeen directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht is blij met het vastleggen van de radiorechten voor de komende vijf jaar. "Nu weten we ook formeel zeker, dat we op de radio volop over FC Utrecht kunnen berichten", aldus Van der Lugt. "Het voetbal van FC Utrecht vind ik een erg belangrijk element in ons werkgebied."

De tv-rechten voor de wedstrijden van FC Utrecht gaan niet naar RTV Utrecht. Die zijn in handen van een speciaal Eredivisiekanaal en de NOS.