Home Landelijke radio 3FM-dj Rudy Mackay maakt nummer voor Serious Request

3FM-dj Rudy Mackay maakt nummer voor Serious Request

Rudy Mackay heeft een nummer gemaakt voor '3FM Serious Request'. De dj van het programma 'MoveYourAss' schreef het nummer 'Keep Standing' over vluchtelingen en biedt het nu gratis aan op internet.

"Toen ik hoorde dat het thema van dit jaar vluchtelingen was, kreeg ik al snel de zinnen  'Make you stop running.' en 'We've got something to do.' in mijn hoofd. De inspiratie voor de teksten komen uit de gesprekken die ik met veel vluchtingen heb gehad voor een documentaire die ik een tijdje geleden heb gemaakt. Daardoor kon ik me goed voorstellen hoe moeilijk mensen het hebben om huis en haard achter te laten en te vluchten naar een veilige plek. Het gevoel van onmacht en onveiligheid en het niet weten waar je naar toe kan gaan, heb ik geprobeerd te vertalen in het nummer 'Keep Standing'. De titel is tweezijdig. Ik wil mensen oproepen om stil te staan bij deze wereldwijde problematiek en ik wil dat de vluchtelingen niet meer hoeven te vluchten en stil kunnen blijven staan", aldus Rudy Mackay.

Vorig jaar maakte Mackay een cover van de hit 'Hey There Delilah' van Plain White T's, genaamd 'Ik Wil In Dat Huis'. De officiële Serious Request Song is geschreven door Novastar.