Home Landelijke radio RTV Utrecht in de problemen door financiële tegenvallers

RTV Utrecht in de problemen door financiële tegenvallers


RTV Utrecht heeft te maken gekregen met "zeer onverwachte financiële tegenvallers". Zo blijkt uit een interne mededeling van de algemeen directeur van RTV Utrecht, Paul van der Lugt, die in handen is gekomen van het NCRV-programma Lunch! (Radio 1). "De reclameinkomsten vallen tegen, je merkt dat de sociale lasten zijn gestegen, er zijn schuldenaren failliet gegaan en als je dan nog een korting van de provincie krijgt van 750.000 euro, dan moet je wat doen", zo zegt Van der Lugt. Er zijn geen fouten gemaakt volgens de directeur.

Vorige week is het personeel ingelicht over de ingrepen die de omroep moet doen. Van ongeveer drie mensen zijn de contracten niet verlengd en er worden minder freelanceres ingehuurd. Daarnaast verdwijnen gepresenteerde nieuwsbulletins op de televisie in de ochtend, de researchredactie wordt opgeheven en de (live-)verslaggeving op de radio wordt beperkt.

RTV Utrecht is niet de enige omroep in de problemen. "RTV Noord-Holland, RTV West en RTV Rijnmond worden met een grotere subsidiekorting geconfronteerd." Van der Lugt pleit er dan ook voor dat "de afbraak van de regionale omroep moet worden gestopt."

Vorig artikelSlam!FM geeft 100.000 Twitter-volgers weg
Volgend artikelSerious Request 2011 helpt 160.000 moeders