Home Landelijke radio RTV Noord in de problemen

RTV Noord in de problemen

Voor RTV Noord dreigen nieuwe financiële problemen. Gedeputeerde staten hebben provinciale staten in een vertrouwelijke brief ingelicht over mogelijke tekorten. Volgens hoofdredacteur/directeur Roel Dijkhuis is er dit jaar geen probleem, maar dreigt volgend jaar een tekort van een tot anderhalve ton. De werkelijke omvang is afhankelijk van onder meer de reclame-inkomsten. Dijkhuis zegt dat de provincie niet hoeft bij te springen en dat er geen ontslagen dreigen. Desnoods doet hij een greep uit de reserves.

Het nieuws komt voor de staten als een volslagen verrassing, omdat GS de staten vier weken geleden nog informeerden over het jaarverslag 2003 waarin een rooskleurige financiële situatie werd geschetst. Er was ongeveer zeven ton bezuinigd, drie ton meer dan gepland, en de omroep kon het overschot deels in de reserves storten.

Na 2007 dreigen opnieuw problemen als de extra bijdrage eindigt die de staten in 2003 beschikbaar stelden. De provincie sprong de noodlijdende omroep toen bij met 2,1 miljoen euro gespreid over vier jaar, waarvan ze volgens Dijkhuis dankzij meevallende inkomsten vermoedelijk slechts 1,4 miljoen hoeft op te nemen. [dvhn]