Rob van Someren stapt naar de rechter, nu Radio 10 zijn middagshow ‘Somertijd’ naar de weekendprogrammering verplaatst. De radio-dj heeft een kort geding tegen de Talpa-zender aangespannen, bevestigt hij tegenover De Telegraaf. Aankomende woensdag staan beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank.

Radio 10 maakte een maand geleden bekend dat Rob moet stoppen met zijn dagelijkse middagprogramma op Radio 10. Hij wordt vervangen door Gijs Staverman en ‘Somertijd’ wordt verplaatst naar het weekend. Rob vindt dat een weekendprogramma niet in zijn huidige arbeidscontract past, waarin zou staan dat hij op doordeweekse dagen van 16:00 uur tot 19:00 uur werkt.

Niet eenzijdig veranderen

Volgens de radio-dj kan zijn werkgever dat contract niet eenzijdig veranderen. “Ik heb juridisch advies in gewonnen. Ik wil – ook voor mijn collega’s die in de toekomst misschien voor dezelfde verrassing komen te taan – weten of radio dj’s vogelvrij zijn. Het doet mij veel verdriet om op deze manier mijn dagelijkse middagshow te verliezen”, zegt hij tegen de krant.

Dat Rob naar het weekend moet verkassen, is volgens hem niet los te zien van een eerdere rechtszaak die hij won van Radio 10. De radio-dj heeft recht op meerdere salarisverhogingen die zijn werkgever juist jaren weigerde, bepaalde de rechtbank eerder.

Foto: Radio 10 | William Rutten