De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma is gewonnen door de Concertzender. Het radiostation bestaat dit jaar 40 jaar en ging van een lokaal kabelstation in Amsterdam naar een internetzender met 24 themakanalen. “Het bestaan van de zender heeft talloze keren aan een zijden draadje gehangen en is in de loop der tijd door vele partijen gefinancierd, van NOS en VPRO tot Veronica aan toe”, zegt de jury. “Graag gaan we met de Concertzender opnieuw veertig muzikale jaren tegemoet.”

Vorige maand werd al bekend dat de Ere Zilveren Reissmicrofoon naar de Top 2000 (NPO Radio 2) gaat. 3FM-dj Wijnand Speelman ontving een Speciale Vermelding voor zijn interview met ALS-patiënt Anjo Snijders op de laatste dag van diens leven, vlak voor zijn euthanasie.

Vincent Bijlo (Radiorecensent NRC) is de voorzitter van de jury van de Zilveren Reissmicrofoon 2024 die naast hem bestaat uit Edwin Wendt (freelance mediajournalist), Frederique de Jong (presentator en podcaster Follow the Money), Miranda van Holland (radiomaker), Paul van der Lugt (oud-directeur RTV Utrecht), Roeland van Zeijst (radiospecialist Broadcast Magazine) en Rutger Boxhoorn (radiodocent Hogeschool InHolland).