Home Landelijke radio Rob van Someren: positie Niels Hoogland onhoudbaar geworden

Rob van Someren: positie Niels Hoogland onhoudbaar geworden

Rob van Someren denkt dat de positie van Radio Veronica programmadirecteur Niels Hoogland onhoudbaar geworden is. Dit zei de ex-Radio Veronica dj in de Perstribune op Radio 1. Hoogland heeft het station een nieuwe koers gegeven die nog niet succesvol is: in de afgelopen twee jaar verloor Radio Veronica 2,2 procent marktaandeel. Van Someren schrijft dit op het conto van Hoogland.

Na de komst van Niels Hoogland moesten verschillende dj's het veld ruimen. Onder andere Bart van Leeuwen en Luc van Rooij verdwenen van de zender en deze zomer moest ook Rob van Someren zijn spullen pakken. "Op 4 november 2013 hebben we een koerswijziging gehad en dat is goed voor een station, want je moet blijven vernieuwen. Maar de uitvoering van de koerswijziging baarde mij zorgen omdat de resultaten uitbleven."

"Het marktaandeel van Radio Veronica kwam in een vrije val, van 6.3 procent naar 4.1 procent. Dan kun je niet zeggen dat het heel goed gaat. We hadden Pop-rock en dan komt er opeens R&B voorbij." Volgens Van Someren stoot dat af: "We zijn nu 330.000 luisteraars kwijtgeraakt." Niet alleen de luistercijfers dalen, maar ook de inkomsten van het station dalen. De Sky Radio Group wil dat dit jaar de luistercijfers weer gaan stijgen; de luistercijfers geven nu nog een ander beeld.

Van Someren heeft niets tegen Hoogland als persoon – "als je gewoon zo met hem babbelt is er niks aan de hand" – alleen zakelijk kan Van Someren zich niet vereenzelvigen met Hooglands manier van doen. "Je moet als manager eerlijk zijn, transparant zijn en niet jokken. Dat zijn drie elementen waar hij zich niet aan heeft gehouden", aldus van Someren.

Over de geruchten over het aanstaande vertrek van Rick van Velthuysen zegt hij: "Waar rook is, is vuur. Het kan alle kanten op, als je kijkt naar de lijn die is ingezet zou het me niet verbazen."