Home Landelijke radio Rob Stenders naar Yorin FM, Giel Beelen naar 3FM ochtend

Rob Stenders naar Yorin FM, Giel Beelen naar 3FM ochtend

Niet Giel Beelen maar Rob Stenders gaat naar Yorin FM. Dit heeft het 3FM Nieuws zojuist bekend gemaakt. Eerder liet Stenders nog door schemeren dat hij zou blijven, maar dit blijkt nu niet waar te zijn. Giel Beelen zal de vroege avond gaan verruilen voor de vroege ochtend.

Vanmorgen wilde Yorin FM nog niet bevestigen aan RadioFreak dat Stenders zou komen naar Yorin FM. 3FM en de VARA laten het nu echter wel weten. Stenders zal wel gewoon zijn contract uitdienen tot Augustus 2004.

Beelen zal overstappen van de NPS naar de VARA en vanaf 1 September de ochtendshow voor die omroep gaan verzorgen op 3FM. Hierdoor is Giel Beelen voorlopig de enige grote naam die overblijft bij 3FM nu Ruud de Wild en Rob Stenders vertrekken.

Over het vertrek van Rob Stenders naar Yorin FM zegt VARA-programmadirecteur Jeroen Soer: “Het mag duidelijk zijn dat we het jammer vinden dat Rob de VARA verlaat. Maar hij heeft blijkbaar op voor hem belangrijke gronden een keuze gemaakt. Gelukkig kunnen we hem op niveau vervangen door Giel Beelen.”

Tot en met Augustus zal Stenders gewoon ‘Stenders Vroeg’ en de Freak-O-Lympics blijven presenteren. Margreet van Gils zal mee gaan met Stenders naar Yorin FM terwijl Fred Siebelink achter zal blijven.

Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM, laat weten blij te zijn dat Giel blijft: “Giel is iemand die zijn start kende bij 3FM. Hij is 3FM.” Luyckx bevestigde dat de overgang van Stenders te maken heeft met geld.

Bij de HMG zijn ze blij met het binnenhalen van Stenders. Directeur radio Arthur Weijers: “Wij zijn waanzinnig enthousiast over de komst van Stenders. We halen hiermee een gevestigde naam binnen die zijn talent ruimschoots heeft bewezen en een meer dan waardevolle toevoeging is aan het gedreven team van Yorin FM. Hij zal zich hier zeker thuis voelen.”

Rob Stenders zelf over zijn overstap: “Je moet jezelf af en toe vernieuwen en daar hoort ook een nieuwe omgeving bij, hoe vertrouwd de oude omgeving ook is. Die nieuwe omgeving wordt Yorin FM, super! Dat gaat helemaal goed komen.”

Stenders zal bij Yorin FM de ochtendshow gaan doen tussen 06:00 en 10:00 uur. De geruchten doen nog steeds de ronde dat Jensen de middag zal gaan doen op Yorin FM.

Laatste update: 17:03 uur