Home Landelijke radio Waarschijnlijk geen levensliedzender in Gelderland

Waarschijnlijk geen levensliedzender in Gelderland

Waarschijnlijk zal er geen radiozender gaan komen in Gelderland voor het Nederlanstallige levenslied, dit meld RTV Gelderland. Dit komt omdat de PvdA en het CDA in de Provinciale Staten hun steun hebben ingetrokken.

De twee politiekpartijen vinden bij nader inzien dat het geen overheidstaak is om geld beschikbaar te stellen voor dit soort iniatieven. In november 2003 stemmende beide partijen nog voor de komst van de zender.

Het idee is van Paul Feriks van de SP en voorzitter van de werkgroep Gelderse Levensliedzender. Eerst werd gedacht om een zender te beginnen tijdens de avonduren van Radio Gelderland. Aangezien die dan Radio 1 door prikt kon volgens Feriks makkelijk de zender on air gaan. De omroep maakte echter ophef hierover en wilde dit niet. Daarnaast werd er ook gedacht aan een zender op de kabel.

Nu dit allemaal in duigen lijkt te vallen is alleen nog het iniatief van Groenteboer Mario de Bruijn over gebleven. Hij wil ook een kabel en mogelijk FM-station opzetten met verschillende piraten samen.

Met dank aan Orange.