Home Landelijke radio Rob Stenders: “ik hoef de PvdA niet te bashen bij PowNed”

Rob Stenders: “ik hoef de PvdA niet te bashen bij PowNed”

Rob Stenders voelt zich aangetrokken tot de ‘opwinding’ van de nieuwe omroep PowNed. “In de eerste dagen van BNN had ik daar ook graag willen werken. Vanaf het nulpunt beginnen is leuk”, zo zei hij bij BNN op Radio 1. Toch was hij er niet meteen zeker van dat hij wel bij de omroep die vanuit GeenStijl ontstaan is, zou passen. “Toen ik de eerste gesprekken had heb ik me wel afgevraagd of ik in een rechts radicaal bolwerk zou komen, want daar heb ik geen zin in. Maar met Dominique Weesie en Rutger van Castricum had ik hele leuke gesprekken. Ik voelde een onwaarschijnlijke klik. En daarbij verviel voor mij de angst.”

De 3FM-dj geeft aan zich toch altijd aan de linker kant van het politieke spectrum te bewegen. Maar dat is bij PowNed geen probleem. “Ze gaan heel erg van het individu uit. Ze gaan aan mij niet vragen om de PvdA te bashen, maar ik moet gewoon mezelf zijn. Ze willen eerlijke radio en tv maken. En kritisch zijn op anderen en zichzelf.”

Bij de VARA neemt Stenders niet vervelend afscheid. “De VARA past bij mij en is een mooie omroep. En ik pas bij de kleur van de VARA. Ik voel me daar thuis.” Eind juli maakte hij zijn laatste programma voor de VARA op 3FM. De reden dat Stenders nu weg moet is dat de VARA zendtijd moet inleveren, omdat er nieuwe omroepen bij zijn gekomen en BNN meer uren krijgt.

Rob Stenders gaat vanaf september op vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur en vrijdagavond tussen 22:00 en 1:00 uur een programma presenteren op 3FM. Ook wordt hij hoofd radio bij PowNed.