Home Landelijke radio Laatste Stenders Eetvermaak morgen op 3FM

Laatste Stenders Eetvermaak morgen op 3FM

Rob Stenders presenteert morgen voor de laatste keer Stenders Eetvermaak op 3FM. Vanaf september presenteert Rob Stenders twee radioprogramma's voor PowNed op vrijdag. Het gerucht gaat dat Gerard Ekdom vanaf dan het lunchprogramma op 3FM gaat maken. Tot die tijd presenteren Robbert-Jan van der Velde, Bart Arens en Timur Perlin het lunchprogramma van 3FM.

In mei 2007 begon Stenders met zijn lunchprogramma voor de VARA op 3FM. Hij werkte daarvoor een tijd bij Yorin FM en kreeg de kans om terug te koren bij de publieke popzender toen Claudia de Breij besloot te stoppen met haar dagelijkse programma.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Stenders Eetvermaak een jaar geleden al zou stoppen, zo vertelde Rob Stenders vanmiddag op 3FM. "Je bent te oud", zo kreeg de dj naar eigen zeggen te horen van de toenmalige zendermanager Florent Luyckx. 

"Uiteindelijk bleek het programma een succes te zijn en toen mocht ik nog een jaar blijven", aldus Stenders. De reden dat Stenders nu weg moet is dat de VARA zendtijd moet inleveren, omdat er nieuwe omroepen bij zijn gekomen en BNN meer uren krijgt. Stenders kreeg een plek aangeboden op Radio 2.

Stenders vervolgt zijn verhaal: "Toen kwam ik Rutger van Geenstijl tegen die me aanmoedigde om bij 3FM te blijven. Ik heb toen gesproken met de huidige zendermanager Wilbert Mutsaers en uiteindelijk ben ik toen bij PowNed terecht gekomen."

Rob Stenders gaat vanaf september op vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur en vrijdagavond tussen 22:00 en 1:00 uur een programma presenteren op 3FM. Ook wordt hij hoofd radio bij PowNed. RabRadio met Paul Rabbering zal daardoor nog van maandag tot en met donderdag te horen zijn. Paul Rabbering gaan daarnaast PS Radio met Sofie van den Enk presenteren op zondagavond.