Wat als Edwin Evers zijn ochtendshow nieuw leven in zou blazen, maar dat niet doet op een bestaande radiozender? Het lijkt Rob Stenders een interessante optie, zo vertelt hij in de documentaire van het Radio Advies Bureau (RAB) over de toekomst van radio.

“Wat ik toch interessant had gevonden is als Edwin Evers had besloten om, los van welk radiostation dan ook, zijn eigen ochtendshow te doen”, zegt Rob. “Dan zit er geen hek meer omheen. Als je m’n ochtendshow binnen wilt halen, dan haal je m’n ochtendshow binnen. Geen labeltje meer, maar alleen Edwin Evers.”

Eigen programmering

Volgens Rob verandert de toekomst van radio naar een manier waarop de luisteraar zijn eigen programmering samenstelt. “Ik vind dit podcastje leuk om zeven uur ’s ochtends, ik vind die diskjockey leuk,. Als luisteraar kan je een programmering samenstellen van wanneer je wat wilt.”

Het probleem: er is toch eigenlijk (nog) geen YouTube of Netflix voor audio? “Nee, exact dat”, antwoordt Rob. “En dat verbaast mij, dat wij als snelste medium eigenlijk de meest conservatieve tak in de business zijn.”

Niet vastpinnen

Luisteraar Casper laat in de documentaire van RAB weten wel oren te hebben naar Robs idee. “Als Edwin Evers een eigen kanaal heeft, dan lijkt het mij wel leuk, ja. Waarom niet? Waarom zou je gekoppeld moeten blijven aan een zender, als je het ook zelf kan doen? YouTube’ers hebben ook geen zender nodig om een groot publiek te bereiken, dus waarom zou een radio-dj dat niet te kunnen?”

Edwin Evers liet onlangs nog weten niet al met een vast, eigen programma terug te willen keren op de radio. “Ik zit meer te denken aan een programma vervangen of iets tijdelijks presenteren. Ik ben zeker niet van plan om me alweer te gaan vastpinnen op iets.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.