Een terugkeer van Edwin Evers op de radio zal niet gelijk met een eigen, vast programma zijn. “Ik zit meer te denken aan een programma vervangen of iets tijdelijks presenteren. Ik ben zeker niet van plan om me alweer te gaan vastpinnen op iets”, zegt Edwin in de gisteren gepubliceerde podcast van Bert Kranenbarg.

In de speciale 100 Jaar Radio-uitzending van De Wereld Draait Door, twee weken geleden, vroeg Giel Beelen aan Edwin of hij in 2020 weer op de radio te horen is. “Ik denk het wel”, reageerde hij toen. “Dat is volkomen opgeblazen, zo van hij gaat een comeback maken”, zegt de voormalig Radio 538-dj nu.

Vrijheid

De ‘koning van de ochtendradio’ is volgende week overigens weer even op de radio te horen; hij presenteert zijn vijf favoriete kersthits op Sky Radio. Dit doet hij tijdens de speciale Kick-Off week van het kerstseizoen van het radiostation.

Wil Edwin, die 21 jaar ‘Evers Staat Op’ maakte, dan helemaal geen eigen, vast programma meer op de radio? “Ik weet het gewoon niet. Ik ben echt van: ik zie het wel”, antwoordt hij. “Nooit meer zal ik niet willen zeggen, want ik vind radio nog steeds ontzettend leuk om te doen. Maar de vrijheid die ik nu heb, dat is nog geen jaar. Om dat dan nu alweer in te leveren, dat zie ik gewoon nog niet zo zitten.”

Foto: Radio Veronica – Jorn Baars