Radio Veronica heeft vanaf 1 september geen strenge clausule meer, waardoor het station straks de muziek mag draaien die het wil. “Maar ik ben niet van plan om een bak Top 40 op de mensen los te laten”, zegt zenderbaas Rob Stenders in de podcast ‘In Vorm’. “Ik hoef ook niet de zoveelste zender te zijn die dezelfde hitjes draait. Dat doet iedereen al, dus daar kunnen wij ons niet in onderscheiden.”

Veronica heeft nu nog de strenge clausule waarin het geen muziek mag draaien die de afgelopen vijf jaar in de Top 40 heeft gestaan. Dat leidt soms tot een gekke situaties, aldus Rob. “Goede nummers als Impossible van Nothing But Thieves heeft zo’n drie weken in de Top 40 gestaan, met volgens mij als hoogste notering plek 38. Die mogen wij eigenlijk niet draaien. Dat is insane.”

Die clausule valt vanaf september weg, nu de FM-frequenties opnieuw zijn verdeeld. “Ik vind nieuwe muziek al een redelijk belangrijke rol hebben op Radio Veronica en ik heb ook niet direct de drang om straks allemaal Top 40 te draaien”, aldus Rob.

Foto: Ben Houdijk