Rob Stenders sluit het niet uit dat hij in de toekomst zendermanager bij een radiostation wordt. Dat zei hij op BNR Nieuwsradio, in gesprek met Roelof Hemmen. “Ik vind het wel leuk om, te kneden is een te groot woord, maar de dj’s op een goede plek te zetten. Wanneer heb je een goed elftal, wat wil je als zender, welke luisteraars wil je bereiken. Ik heb wel het idee dat dit een stap zou kunnen zijn, ik heb de mix wel in de gaten.”

Rob richtte in 2005 het online radiostation KX Radio op en was enige tijd programmaleider bij omroep PowNed. “Ik heb al een beetje mogen proeven aan de functie”, vertelt Rob. “Vraag Jan Roos maar wat voor geweldige leider ik was. Die vond dus totaal van niet.”

De Radio 2-dj vervolgt: “Er zijn wel een hele hoop diskjockeys waar ik, zonder nou op te scheppen, op een vroeg moment van dacht: dit zijn wel goeie.” Hij noemt Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende als voorbeeld. “Die zitten nu bij 3FM, maar ik heb ze ook allemaal op KX gezet. Bijna de hele programmering van 3FM heeft wel eens ooit bij KX Radio gezeten.”

Welk radiostation?

De vraag is: wanneer en van welk radiostation wordt Rob zenderbaas? “Geen idee”, antwoordt hij. “Vorig jaar was nog een eventuele mogelijkheid geweest. We hadden op Radio 2 gerommel bij de omroepwissel, van AVROTROS naar BNNVARA. Toen waren we vier maanden van de zender. Het is een heel ingewikkeld verhaal geweest. Ik had werkelijk geen idee of we überhaupt nog terug zouden komen op Radio 2.”

Rob: “Mijn baas bij BNNVARA was Marc Adriani en hij ging naar Talpa. Hij riep: ‘Mocht het ooit nog ingewikkeld worden Robbie, en komt er geen plek meer bij Radio 2, dan heb ik wel zin om jou bij Radio Veronica en bij ons radioproject te betrekken’. Daar ben ik wel serieus over na gaan denken, want met Marc had ik een goede band.”

Vorig jaar zou Rob in de race zijn geweest als zendermanager van Radio Veronica, maar uiteindelijk tekende hij toch bij op Radio 2.

Foto: Michel Schnater