Rick van Velthuysen heeft vannacht de RadioFreak Award ontvangen voor Beste Nachtprogramma 2020. Stefan Stasse brak in tijdens de uitzending in en vertelde het team dat ze, precies twee jaar na het starten van het programma, de award hebben gewonnen.

Via RadioFreak.nl kreeg het nachtprogramma van NPO Radio 2 de meeste stemmen. De nachtshow liet Miss Podcast (NPO Radio 1) en Martijn Kolkman (voorheen Qmusic), die ook genomineerd waren, achter zich. De prijzen gaan over het seizoen 2019 / 2020.

In de uitzending zei Rick: “Nachtradio is eigenlijk een ondergeschoven kindje bij de Nederlandse radio. Het is de plek waar de meest spannende radio plaatsvindt, de plek waar geëxperimenteerd kan worden. Dan is dit de beloning voor al die tijd.”

‘RickvanV doet 2′ is sinds 2018 te horen op de publieke zender. Daarvoor was Rick werkzaam bij Radio Veronica en Radio 538. Hij maakte er programma’s in de ochtend, middag, het weekend en ook in de nacht. In 2014 won Rick een RadioRing voor zijn ochtendprogramma op Radio Veronica.

Stemmen

Er werden dit jaar ruim 16.000 stemmen uitgebracht voor de RadioFreak Awards. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een DAB+-radio van AlleKabels.nl of RadioFreak-pakket.