Rick van Velthuysen stopt per direct bij NPO Radio 2 en keert terug bij Radio Veronica. Op die zender gaat hij vanaf maandag de ochtendshow presenteren. Daarmee keert Rick na 7,5 jaar terug bij Radio Veronica: eind 2016 moest hij bij de zender vertrekken. Die gedwongen exit noemde Rick eerder ‘pijnlijk’ en ‘moeilijk te accepteren’. “Ik werd er gewoon keihard uitgeflikkerd”, zei hij later.

In de ochtenduren van Veronica zijn nu nog Tim Klijn en sidekicks Rick en Niels te horen, maar zij verhuizen maandag met hun programma naar Radio 538. Rick gaat het gat dat vrijkomt op Veronica vullen met de vertrouwde titel: ‘Rick in de Morgen’.

Opvolging

“Na het winnen van de Gouden RadioRing 2014 is het toch gaaf dat we nu het ‘radiovat’ – bijna 10 jaar na dato – opnieuw mogen aanslaan?”, zegt Rick. “Het voelt spannend, nu ik word geparachuteerd op het strijdtoneel van de nationale radio-ochtendshows. Met ‘Rick in de Morgen’ maken we vooral ongefilterde radio, waarin veel luisteraars zich zullen herkennen.”

Rick maakt sinds november 2018 een nachtprogramma op Radio 2. Eerst tussen 2:00 en 4:00 uur en sinds begin 2022 van middernacht tot 2:00 uur. Het is nog niet bekend wie zijn uren bij Radio 2 overneemt.