Home Landelijke radio Rick van Velthuysen: “RadioRing is gouden toegang tot weggaan”

Rick van Velthuysen: “RadioRing is gouden toegang tot weggaan”

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen roept via zijn Facebookpagina op om te stemmen op ‘WeekendRick’ voor de Gouden RadioRing 2017. “De Gouden RadioRing is de gouden toegang tot het ergens weggaan. Het ultieme weggaan, nu met een Gouden RadioRing, is helemaal het bewijs dat dat fataal is”, aldus Van Velthuysen, verwijzend naar de nieuwe programmering van Radio Veronica waarin de dj niet meer te horen zal zijn.

Van Velthuysen won in 2014 met zijn ochtendprogramma ‘Rick in de Morgen’ de Gouden RadioRing. Twee maanden later moest de dj stoppen met zijn ochtendshow en kreeg hij een programma in het weekend. Rob van Someren won de Ring in 2013, een half jaar later werd zijn contract bij Radio Veronica ontbonden.

Over zijn aflopende contract bij Radio Veronica dat niet verlengd wordt, zegt Van Velthuysen: “Het is natuurlijk niet datgene wat mij voorgespiegeld is, dat ik ermee moet stoppen. In mijn beleving is het altijd zo: als je je werk goed doet en je behaalt je targets, dan zouden mensen eigenlijk content moeten zijn met wat je doet. Maar hee, ik ben de baas niet. Vrolijk word ik er in ieder geval niet van.”