Home Landelijke radio Gouden RadioRing voor Somertijd

Gouden RadioRing voor Somertijd

De Gouden RadioRing is gewonnen door Somertijd. Het programma van Radio Veronica kreeg sinds gistermiddag de meeste stemmen via telefoon en sms. Voor de prijs waren verder Helemaal Haandrikman (Radio 2) en Timur Open Radio (3FM) genomineerd.

"In eerste instantie wil ik al die mensen bedanken die de moeite hebben genomen om te stemmen. Het zal ongetwijfeld een close finish zijn geweest, maar ja, de beste wint", zei Rob van Someren als reactie. Hij bedankte verder de luisteraars, zijn sidekicks en programmadirecteur Niels Hoogland.

Het is de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerder wonnen Effe Ekdom (3FM), Ekstra Weekend (3FM) Evers Staat Op (538), Theater van het Sentiment (Radio 2), De Coen & Sander Show (3FM), Morgenstond (RadioNL) en GIEL (3FM) de prijs al.

De Zilven RadioSter voor de beste radioman ging naar Bert Haandrikman (Radio 2). Hij won de prijs voor de eerste keer. Voor de prijs waren verder Edwin Evers (538) en Gerard Ekdom (3FM) genomineerd, zij wonnen de prijs allebei al een paar keer.

Claudia de Breij ging naar huis met de vrouwenversie van de Zilven RadioSter. Het is de vijfde keer dat ze de prijs won, de laatste keer was in 2010. De Ster zou sowieso naar een 3FM-dj gaan, want de andere genomineerden waren Annemieke Schollaardt en Roosmarijn Reijmer.

Marconi Awards
De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Angelique Houtveen (Radio 6/FunX). Voor de prijs waren verder Igmar Felicia (Slam!FM) en Pieter van der Werff (BNR) genomineerd. Houtveen kreeg de prijs uitgereikt door Giel Beelen, die dit jaar lid van de jury van de Marconi Awards.

De juryprijs voor Beste Radiostation ging naar Sky Radio. "Afgelopen twee jaar hebben we een restyling gedaan en dat slaat aan", zei de trotse programmadirecteur Uunco Cerfontaine in het dankwoord. Voor de prijs waren verder 3FM en Q-music genomineerd. 

Eerder werd al bekend dat Peter van Bruggen dit jaar de Marconi Oeuvre Award heeft gewonnen. Hij kreeg de prijs vanavond officieel overhandigd door Radio 2-presentator Stefan Stasse.

RadioGala
Sinds 2010 zijn de juryprijzen (Marconi Awards) en publieksprijzen (Gouden RadioRing en Zilveren RadioSterren) samengevoegd. Daarvoor werden ze allebei los van elkaar uitgereikt en dubbelden de categoriën ook deels.