Home Landelijke radio Rick van Velthuysen al in november op Radio 2

Rick van Velthuysen al in november op Radio 2

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen begint al op 5 november met zijn nieuwe nachtprogramma voor PowNed op NPO Radio 2. Hij zal vier dagen per week tussen 02:00 en 04:00 uur te horen zijn met het programma ‘RickvanV doet 2’.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de dj in januari van start zou gaan. “Bij NPO Radio 2 leefde de ambitie om het programma eerder te laten beginnen. Radio-dj’s zijn nogal ongedurige types, dus ik sprong een gat in de lucht toen ik het nieuws vernam. We gaan aan de slag”, aldus Rick.

Erik-Jan Rosendahl

Het is inmiddels ook duidelijk dat Erik-Jan Rosendahl sidekick wordt, zoals eerder al gemeld. Hij zal vanaf januari aanschuiven. “Na acht jaar vastgoed op de Zuidas werd het weer tijd voor Hilversum. Ik heb er zin in om met Rick weer snelle, interactieve en verrassende radio te maken.” De twee werkten eerder ook samen in de nacht bij Radio 538 met het programma ‘MiddenInDeNachtRick’ tussen 2005 en 2008.

Eerder zei Rick al dat hij er erg veel zin in heeft. “De veelgehoorde opmerking is vaak ‘we gaan het helemaal anders doen.’ Maar ik ben wie ik ben en ik heb een bepaald idee hoe nachtradio gemaakt moet worden, dus daar zullen ongetwijfeld grote raakvlakken zijn met ‘MiddenInDeN8Rick’, maar ik ga het programma bewust zo niet noemen.”

Rick van Velthuysen stopt eind deze maand wel met zijn programma op Traffic Radio. “De organisatie achter Traffic Radio en ik zullen op projectbasis wel blijven samenwerken”, aldus Rick.