Home Landelijke radio Radio 538 Radio 538 vindt rechtszaak over Top 40 ‘jammer’

Radio 538 vindt rechtszaak over Top 40 ‘jammer’

Radio 538 vindt het spijtig dat de Top 40 een rechtszaak heeft aangespannen tegen de zender. Dat zei Marc Adriani, directeur bij Talpa Radio, voor de camera’s van RTL Boulevard. “Ik vind het jammer dat we na 25 jaar tegenover elkaar staan in de rechtszaal. Dat was wat ons betreft ook niet nodig geweest, want het contract is wat ons betreft duidelijk. Ik hoop dat de rechter ons daarin volgt”, aldus de radiodirecteur.

538 stopt eind deze maand met de Top 40, om vanaf november een eigen hitlijst te starten. Dat stuit de Stichting Nederlandse Top 40 tegen de borst; volgens voorzitter Erik de Zwart ligt het contractueel vast dat 538 de lijst tot eind dit jaar moet uitzenden.

Digitaal kanaal

Afgelopen vrijdag diende de rechtszaak tussen beide partijen. Marc Adriani in Boulevard: “We hebben duidelijk kunnen uitleggen dat we ons houden aan het contract, dat we ook doorgaan met het uitzenden van de Top 40. Weliswaar op een digitaal kanaal, maar dat zijn ook mooie kanalen.” De Top 40 vindt van niet; volgens de stichting is 538 contractueel verplicht de hitlijst via FM uit te zenden.

Volgens Marc vroeg de Nederlandse Top 40 ‘een achterlijk hoog bedrag’ aan Radio 538 om de hitlijst uit te mogen zenden. “Wat wij belangrijk vinden is dat wij onze luisteraars zo snel mogelijk laten wennen aan die mooie nieuwe lijst die we gaan maken, de 538 Top 50. We hebben eenmaal het besluit genomen om niet meer mee te bieden met de Top 40”, aldus Marc Adriani eerder in Shownieuws.

De rechter doet volgende week vrijdag uitspraak.

Foto: RVDA