Home Landelijke radio NPO Radio 2 ‘Erik-Jan Rosendahl moet sidekick worden bij Rick van Velthuysen’

‘Erik-Jan Rosendahl moet sidekick worden bij Rick van Velthuysen’

Rick van Velthuysen

Er zijn plannen om Erik-Jan Rosendahl terug te laten keren als sidekick in het nachtprogramma van Rick van Velthuysen op NPO Radio 2. Erik-Jan bevestigt dat hij vanaf januari terugkeert op de radio, al wil Rick eerst de contracten tekenen alvorens hij de komst van de sidekick definitief wil bevestigen.

Zoals reeds bekend keert Rick van Velthuysen terug op de landelijke radio. Vanaf januari is hij iedere werkdag tussen 2:00 en 4:00 uur te horen met een eigen programma op Radio 2. Als Erik-Jan Rosendahl definitief sidekick wordt, betekent dat voor hem na acht jaar een comeback op de landelijke radio. In de zomer van 2010 verloor Rick de ochtendshow op Radio Veronica, waarna Erik-Jan vertrok bij de zender.

Erik-Jan was jarenlang sidekick in programma’s van van Rick. Zo was hij te horen in ‘MiddenInDeNachtRick’ en later in diens ochtendshow ‘MogguhRick’. Erik-Jan was ook sidekick van radiomakers als Michiel Veenstra en Bart van Leeuwen. Hij werkte in de loop der jaren voor 3FM, Radio 538 en Radio Veronica.

Toen in 2007 bekend werd dat het contract van Erik-Jan bij Radio 538 niet verlengd werd, tekenden honderden mensen een petitie om de radiomaker te behouden voor de zender.