Renze Klamer is vanaf januari 2020 de nieuwe presentator van het BNNVARA-programma ‘De Nieuws BV’ op NPO Radio 1. Hij vervangt Willemijn Veenhoven, die afgelopen dinsdag aankondigde de overstap te maken naar ‘Vroege Vogels’ op tv.

Vanaf het nieuwe jaar presenteert Renze ‘De Nieuws BV’ tussen 12:00-13:30 uur van maandag tot en met donderdag. Patrick Lodiers blijft de presentator op vrijdag. Het sporthalfuur B.V.S.C. (tussen 13:30 en 14:00 uur) blijft in handen van Roelof de Vries.

Momenteel is Renze op zaterdagavond te zien in Kassa als presentator van De Belbus op NPO 1. Dit blijft hij tot het eind van het jaar doen.

Televisie

‘De Nieuws BV’ zal in de loop van 2020 tegelijkertijd uitgezonden worden op radio, tv en online. Volgens BNNVARA is het programma hierin het eerste programma in Nederland.

Renze: “Ik houd van goede journalistiek met ruimte voor een lach en hier en daar een knipoog, en dat is precies de toon van het programma. ‘De Nieuws BV’ wordt straks crossmediaal uitgezonden op radio, televisie en online en dat past perfect bij mijn ambitie om op verschillende platformen actief te zijn. Dat is een innovatief project en ik heb veel zin om daar met hele team vorm aan te gaan geven.”

Foto: Tom Cornelissen