Home Landelijke radio Regionale omroepen staan uitgebreid stil bij Statenverkiezingen

Regionale omroepen staan uitgebreid stil bij Statenverkiezingen

Verschillende regionale omroepen staan de komende week stil bij de Statenverkiezingen van woensdag.

Op de verkiezingsavond is er op Radio M Utrecht vanaf 20:00 uur een speciaal programma met presentator Riks Ozinga tot middernacht te horen. Naast de prognoses en de uitslagen spreken verslaggevers vanuit het Provinciehuis met politici en prominenten.

Ook Radio West heeft aandacht voor de verkiezingen. In het programma ‘WestNieuws’ in de ochtend wordt dagelijks een kandidaat voor de Provinciale Staten voorgesteld. In deze serie krijgt een lijsttrekker een kans om zich voor te stellen en elke dag staat een thema centraal dat te maken heeft met het provinciebestuur, zoals het milieu en de bereikbaarheid.

Op verkiezingsdag, woensdag 7 maart, is er in de reguliere nieuwsuitzendingen op de radio veel aandacht voor de gang naar de stembus en de opkomst. Als de uitslagen ’s avond binnenrollen wordt dat gevolgd op de radio. ‘S avonds is er vanaf 19:00 uur een programma met live-verslagen vanaf verschillende plaatsen in de regio met uitslagen, reacties en meningen van deskundigen en politici.

Op Omroep Brabant is op de verkiezingsavond de speciale verkiezingsuitzending ‘Brabant Kiest’ te horen vanaf acht uur ’s avonds. In een drie uur durend programma wordt uitgebreid stilgestaan bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De presentatoren Kristian Westerveld en Bart Jan Cune hebben de uitslagen en praten met studiogasten. Verslaggevers op het provinciehuis doen live verslag van de heersende verkiezingskoorts.

Er is ook regelmatig contact met Londen, waar de wedstrijd Arsenal – PSV wordt gespeeld.

Vorig artikelLouis van Gaal gaat fietsen met Gijs Staverman
Volgend artikelRadio 10 Gold verder zonder AM-frequentie en met minder personeel