Home Landelijke radio Radio 10 Gold verder zonder AM-frequentie en met minder personeel

Radio 10 Gold verder zonder AM-frequentie en met minder personeel

Talpa Radio heeft vandaag de nieuwe strategie voor haar zender Radio 10 Gold bekendgemaakt. Er zal de komende tijd fors worden bezuinigd bij de oldieszender. Gevolgen zijn onder meer dat spoedig afscheid zal worden genomen van de AM-frequentie van de zender. Verder staan er ook een aantal banen op de tocht. Met de medewerkers die het aangaat worden op dit moment individuele gesprekken gevoerd.

"De bezuinigingen hebben zowel personele consequenties als gevolgen voor de distributie van het radiostation. Zo verwachten we de continuïteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen," zo laat Talpa Radio weten.

Aanleiding voor de ingrepen is het verlies dat Radio 10 Gold al enige tijd lijdt. De financiële situatie van de zender is de laatste jaren verslechterd door het verliezen van de FM-frequentie in 2003 (met lagere luistercijfers en teruglopende reclame-inkomsten als gevolg) en de hoge uitzendkosten voor onder andere de AM-frequentie. Door uiteenlopende financiële maatregelen verwacht de directie het station te kunnen laten voortbestaan.

"Radio 10 Gold trekt wekelijks ongeveer 1,3 miljoen luisteraars. Ondanks dit grote aantal is er vanuit de advertentiewereld toch relatief weinig interesse. Daarom zal het station een aantal aanpassingen doen om daarmee een bredere groep luisteraars aan te spreken, waaronder het bevorderen van de beluistering via internet en schotel. Radio 10 Gold blijft de vertrouwde zender voor luisteraars die hun dag willen doorbrengen met de grootste hits aller tijden, van de jaren 60 tot en met nu."