De verlening van de regionale commerciële FM-frequenties met drie jaar gaat gewoon door. “Er is hier geen beroep tegen aangetekend”, laat een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken aan RadioFreak.nl weten. De frequenties worden dus niet, zoals bij de landelijke commerciële kavels, geveild.

De landelijke FM-frequenties worden voor september 2023 opnieuw geveild. Minister Adriaansens van Economische Zaken gaat niet in beroep tegen de uitspraak die de rechtbank in Rotterdam onlangs deed. De rechter stelde dat de commerciële FM-frequenties niet verlengd, maar opnieuw geveild moeten worden. Daarmee werd KINK, die de rechtspraak had aangespannen, in het gelijk gesteld. Omdat dit niet voor de regionale frequenties gedaan is, houden die dus wel de verlenging.

In 2021 besloot toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer tot de verlenging. Dit deed ze omdat de radiosector naar eigen zeggen ‘zwaar getroffen was’ door de coronacrisis. Vooral kleinere partijen zouden hard geraakt zijn door de terugval in reclame-inkomsten.

Hoger beroep

Verschillende radiozenders gaan wel in hoger beroep tegen de uitspraak. Talpa Network en RadioCorp hebben aangegeven dit te gaan doen. Waar de minister geen ruimte meer zag zien de zenders dit wel.

Vorig artikelTalpa en RadioCorp in hoger beroep tegen veiling FM-frequenties
Volgend artikelSky Radio, Qmusic en Radio 538 betalen ruim 4 miljoen voor verlenging FM-kavel