Home Landelijke radio Rebecca FM op de kabel in Twente

Rebecca FM op de kabel in Twente

Rebecca FM is vanaf heden in heel Twente te ontvangen op de kabel op 90.6 FM. Kabelmaatschappij Cogas heeft besloten om de classic rockzender per direct door te geven. Hiermee is het station in Twente niet alleen te ontvangen via de etherfrequentie, maar ook in de huiskamer.

Robert Siefers, sales manager: “Een belangrijke stap voorwaarts! De reacties op ons nieuwe classic rockformat zijn ook uit Twente zeer positief. We hebben de laatste maanden stevig gepromoot met een aantal abri-campagnes en dat blijkt zijn vruchten af te werpen. Etherfrequenties zijn voor ons belangrijk, maar kabelbereik is minstens zo belangrijk. Men ontdekt een radiozender over het algemeen via een FM-frequentie, bijvoorbeeld in de auto, maar meer dan 60% luistert thuis via de kabel.”

Opvallend in het besluit van Cogas is dat de doorgifte plaats vindt buiten het advies van de kabelraad om, maar na veel verzoeken van luisteraars. Het station maakt dan ook een duidelijke groei door: in het uitzendgebied van de etherfrequentie 87.6 FM steeg het weekbereik van 36.000 luisteraars in augustus, naar 56.000 in december.