Home Landelijke radio Geen toezicht meer op RTV Rijnmond en West

Geen toezicht meer op RTV Rijnmond en West

De provincie Zuid-Holland heft het toezicht op de regionale omroepen RTV West en RTV Rijnmond per direct op. Bijna een jaar geleden besloot de provincie de twee omroepen onder toezicht te stellen, omdat zij in financiele problemen zaten. Omdat West en Rijnmond inmiddels zowel financieel als organisatorisch weer “op koers” liggen, is een opzichter niet meer nodig. De toezichthouder blijft de komende maanden nog wel als adviseur van de provincie betrokken bij de beoordeling van de kwartaalrapportages. Ook begeleidt hij nog het samenwerkingstraject dat tussen de mediabedrijven loopt.

Onder meer wanbeleid stortte de omroepen de afgelopen jaren in een financiele crisis. RTV West leefde op te grote voet en bij RTV Rijnmond leidde besluiteloosheid tot problemen. Bij West haakten adverteerders en luisteraars af, toen de zender praatradio invoerde.

In februari vorig jaar besloot de provincie de omroepen nog een keer te redden. Daarvoor moesten de bedrijven wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Een daarvan was uitdunning van het personeelsbestand: West en Rijnmond schrapten respectievelijk 39,5 en 38,5 volledige banen. [RTV Rijnmond]