Home Landelijke radio Radiozenders in teken van Hemelvaarts- en Bevrijdingsdag

Radiozenders in teken van Hemelvaarts- en Bevrijdingsdag

Veel landelijke radiozenders staan donderdag 5 mei in het teken van Hemelsvaartsdag en/of Bevrijdingsdag. Een overzicht:

NPO Radio 1
Het NOS Radio 1 Journaal volgt het Bevrijdingsvuur en is vooral bij de Bevrijdingsfestivals. Het programma ‘De Ochtend’ heeft voor de gelegenheid een gast-hoofdredacteur: de voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Adriana van Dooijeweert. ‘Standpunt NL’ behandelt niet-voor-de-hand-liggende mensenrechten.

‘De Nieuws BV’ viert donderdag ‘Nederland’, met een herschreven Wilhelmus en aandacht voor helden van ons land. Het programma ‘1Vandaag’ staat ook in het teken van 5 mei, onder andere met een discussie over het recht om te beledigen.

NPO Radio 2
In tegenstelling tot vorig jaar, zendt Radio 2 dit jaar niet live uit vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Op Bevrijdingsdag is het van 4:00 tot 20:00 uur ‘Vrijheid Blijheid’ op Radio 2. De muziek is ‘vrij’ deze dag: luisteraars kunnen de hele dag plaatjes aanvragen.

’s Avonds staat Radio 2 in het teken van Hemelvaart. Stefan Stasse en Jan-Willem Roodbeen draaien tussen 20:00 uur en middernacht vier uur lang ‘Hemelse Solo’s.’ Luisteraars kunnen zelf aangeven wat zij de beste solo ooit vinden via www.nporadio2.nl.

3FM
3FM zendt donderdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur ‘de Hemelse 100’ uit. Donderdag zijn er gedurende de dag bijdrages van Saskia Weerstand, die meevliegt met Ambassadeur Kovacs. Ook zijn Barend van Deelen en Wijnand Speelman te horen, zij komen vanaf het Bevrijdingsfestival in Haarlem.

Radio 538
Radio 538 volgt de reguliere programmering. ‘De Frank en Vrijdagshow’ is vrijdagavond echter van locatie te horen: Frank Dane en Jelte zenden live uit vanuit de Ziggo Dome, waar ze de première van ‘Armin Only’ bijwonen.

Radio 10
Op Hemelvaartsdag brengt Radio 10 een eerbetoon aan artiesten die niet meer onder ons zijn. De radiozender zendt de ‘Stars in Heaven Top 110’ uit, een lijst met de grootste hits ooit gemaakt door artiesten die inmiddels zijn overleden.

Op de keuzelijst staat bijvoorbeeld de muziek van legendes als Michael Jackson, John Lennon, Amy Winehouse en Freddy Mercury. Maar ook muziek van grote iconen die ons recent zijn ontvallen, zoals David Bowie en Prince.

De hele lijst is op Hemelvaartsdag tussen 07:00 en 16:00 uur te horen op Radio 10.

100% NL
‘Goeiemorgen Lex’ begint donderdag om 7:00 uur, in plaats van 6:00 uur. Voor de rest volgt 100% NL de reguliere programmering.

Radio Veronica
Jeroen van Inkel is vanaf donderdag ruim een week te horen in Mali. Onder de naam ‘Jeroen van Inkels Tour of Duty’ zendt de Radio Veronica-dj zeven dagen live uit vanuit Kamp Castor in Mali. Los van de aangepaste ochtendshow volgt Radio Veronica de reguliere programmering.

Qmusic
Op Qmusic is donderdag en vrijdag de ontknoping van de ‘Top 500 van de 10’s’ te horen. De lijst wordt tussen 10:00 en 19:00 uur uitgezonden.

Vorig artikelTalpa stoot SLAM! af en gaat verder met Radio 10
Volgend artikelRadio 1 doet uitgebreid verslag van start Giro d’Italia