Home Landelijke radio Radio 1 doet uitgebreid verslag van start Giro d’Italia

Radio 1 doet uitgebreid verslag van start Giro d’Italia

NPO Radio 1

NPO Radio 1 doet de komende dagen uitgebreid verslag van de Giro d’Italia. De zender staat vanaf de ploegenpresentatie morgenavond tot het moment dat het peloton Nederland verlaat op zondag 8 mei, in het teken van één van de belangrijkste wielerkoersen.

Tijs van den Brink, Robbert Meeder, Eric Corton, Bas van werven, Lara Rense en Margreet Spijker presenteren speciale uitzendingen met veel live-verslag, gasten en muziek. Wielercommentator Gio Lippens analyseert de wedstrijden.

  • Donderdag 5 mei doet Radio 1 tussen 18:00 en 23:00 uur verslag van de ploegenpresentatie in het gemeentehuis van Apeldoorn.
  • Vrijdag 6 mei start de Giro met de Grande Partenza. Tussen 12:00 en 18:30 uur doet Radio 1 verslag van de start van de ronde met de individuele tijdrit vanuit de speciale Giro d’Italia-bus en het wielersportcentrum Omnisport.
  • In Kunststof Radio, vrijdag tussen 19:00 en 20:00 uur, vertelt Giro-fotograaf Ilona Kamps over de grote ronde en over de enige vrouw die ooit met de mannen mee deed.
  • Zaterdag 7 mei is de eerste echte etappe. Tussen 15:00 en 18:00 uur volgt Radio 1 het peloton van Arnhem naar Nijmegen. Ook op zondag 8 mei volgt Radio 1 de wielerronde.