Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Radiozenders staan stil bij Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsfestivals

Radiozenders staan stil bij Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsfestivals

Dodenherdenking

NPO 3FM doet vandaag verslag van de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Tijdens de uitzending van Eva Koreman staat Dieuwke Teertstra (NOS op 3) op de Dam in Amsterdam om verslag te doen van de Nationale Herdenking en de 2 minuten stilte. Daar spreekt ze onder anderen met bezoekers en met De Jeugd van Tegenwoordig, die als Ambassadeur van de Vrijheid aanwezig is.

Morgen, Bevrijdingsdag 5 mei, zijn de 3FM-dj’s bij Bevrijdingsfestivals in het hele land. Frank van der Lende is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. In de oorlog werd Franks oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. Herman Hofman vliegt met vrijheidsambassadeur De Staat mee naar de Bevrijdingsfestivals van Limburg en Brabant. Zowel Frank als Herman zullen op 5 mei verslag doen in de verschillende programma’s.

Ruud de Wild maakt vandaag zijn middagshow vanuit Museum Hilversum waar zijn tentoonstelling ‘Trigger’ te zien is. Op NPO Radio 2 zijn verhalen van oorlogsslachtoffers, van toen en nu, te horen omlijst met muziek. ​BNR Nieuwsradio doet vandaag ook verslag van de 2 minuten stilte in Amsterdam. De overige zenders houden twee minuten stilte en hebben verder vandaag en morgen een reguliere programmering.

Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei / Jasper Juinen

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.