Home Landelijke radio Radiostations pakken uit met kerst

Radiostations pakken uit met kerst

Radio 1 zendt vanaf vandaag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 19:00 uur het speciale nieuwsmagazine ‘1 Rond de Kerst’ uit. In dit nieuwsmagazine elke dag een stelling in Stand.nl, het nieuwsspel, de Rode Draad vanaf een locatie ergens in het land, live-optredens van Spinvis en Wouter Hamel en uitgebreide nieuwsoverzichten om 12:00, 16:00 en 18:00 uur. De NOS, AVRO, KRO en NCRV werken samen voor het programma.

Presentatoren Martijn Rosdorff, Max van Weezel, Sven Kockelmann en Gislaine Plag worden bijgestaan door een gasthoofdredacteur, die bij de samenstelling wordt betrokken en suggesties voor gasten en/of onderwerpen mag doen. De gasthoofdredacteuren zijn Vincent Bijlo, Pieter Winsemius, Agnes Jongerius en Hind.

Woensdag 26 december, op tweede Kerstdag, maakt ‘1 Rond de Kerst’ plaats voor een speciale uitzending van Langs de Lijn met onder andere rechtstreeks verslag van de geplande voetbalwedstrijden in de eredivisie.

Het Radio 1-programma BNN Roday heeft vanaf vandaag tot en met dinsdag 1 januari een aantal speciale uitzendingen op stapel staan. Vandaag is er een twee uur durende kerstshow, morgen staat het programma in het teken van seks en op vrijdag 28 december praat presentatrice Willemijn Veenhoven met een aantal gasten over drugs. Op maandag 31 december wordt BNN Today overgenomen door BNN’s interne opleidingstraject CoolCast. En tenslotte op dinsdag 1 januari is er een vooruitblik op 2008.

Tijdens de speciale kerstshow van vandaag gaan de verslaggevers van BNN Today met champagne op pad, op zoek naar mensen die op deze avond moeten werken of bijvoorbeeld op het punt staan op vakantie te gaan. Ook kunnen luisteraars bellen met hun eigen kerstverhalen.

Morgen en overmorgen blikt BNN Today terug op het jaar 2007. Om preciezer te zijn: op de sex en drugs gebeurtenissen in 2007. Zo wordt er dinsdag gesproken over het manifest Sex moet weer haute couture worden, over breezersletjes en over de aanpak van de Amsterdamse wallen. Vrijdag wordt gesproken over het verbod op paddo’s, coffeeshops in de buurt van scholen en de strengere drugscontrole op housefeesten.

Radio 3FM sluit vanavond Serious Request af. De dj’s komen rond 19:00 uur het huis uit en er zal bekend worden gemaakt welk bedrag is opgehaald voor schoon drinkwater in de wereld.

Radio Veronica staat deze week helemaal in het teken van ‘Download Top 750’. Vanaf vandaag tot en met vrijdag zendt het radiostation de lijst uit. In de lijst staan de 750 meest gedownloade classics van 2007. Het nummer ‘Clocks’ van Coldplay staat op nummer 1.

“Al vanaf het ontstaan van de ‘Download Top 750’ staat ‘Clocks’ van Coldplay in de hoogste regionen van de lijst. Deze keer staat het nummer zelfs voor de tweede keer op één”, zegt Johan van Slooten, eindredacteur van de lijst.

Radio 8FM is vanmiddag op de Markt in Eindhoven. De Brabantse regionale commerciële zender komt tussen 12:00 en 15:00 uur vanaf de schaatsbaan die tot en met 6 januari speciaal voor Eindhoven Winterstad op de Markt staat.

De ochtendjocks Rijk & Van Brabant zorgen voor een winterse radioshow met ondermeer live-optredens van Stef Ekkel en Helemaal Hollands.

De lokale omroepen in de regio Nijmegen werken samen rond de kerst. Na 4daagseradio en het gezamenlijke sportprogramma RegioSport slaan ze opnieuw de handen ineen voor een gezamenlijke uitzending tijdens de feestdagen.

Nijmegen1, Unique FM (gemeente Heumen) en Webfm (gemeente Beuningen) brengen onder de naam ‘Radio 024’ vanaf vandaag een week lang een gezamenlijk radioprogramma. Het is voor het eerst dat er tijdens de laatste week van het jaar samengewerkt gaat worden door deze omroepen.

Elke dag is er vanaf 07:00 uur in de ochtend tot 18:00 uur muziek. Er zijn uittips voor de feestdagen en met luisteraars wordt teruggekeken op het afgelopen jaar.

Op tweede kerstdag, woensdag 26 december is er tijdens de uitzending van Radio 024 ook een speciale aflevering van RegioSport. Deze uitzending staat geheel in het teken van de wedstrijd NEC-VVV en begint om 12:00 uur.