Home Landelijke radio Nicolas Ruis nieuwe nieuwslezer bij Novum Nieuwsradio

Nicolas Ruis nieuwe nieuwslezer bij Novum Nieuwsradio

Nicolas Ruis, de zoon van Willem Ruis, is begonnen bij Novum Nieuwsradio als nieuwslezer, redacteur en voice over. Hiervoor was Ruis programmamaker bij Wannahaves.nl. Ook werkte hij bij Noordzee FM als producer en maakte hij tv-programma’s bij diverse audiovisuele productiebedrijven, als John de Mol Producties en Endemol. Daarnaast was Nicolas werkzaam bij Media Republic waar hij medeverantwoordelijk was voor het verzinnen en ontwikkelen van nieuwe crossmediale concepten.

“Nieuws maken is voor mij een nieuwe uitdaging waar ik me volledig op toeleg”, zegt Ruis. “Het sluit goed aan bij mijn persoonlijke interesses. Ik ben een nieuwsjunk en werk graag met mijn stem. Ik vind het dan ook een fantastische taak die ik nu uitvoer. Iemand bijpraten over wat er in de wereld gebeurt is een vak waar ik erg goed in hoop te worden.”

Eerder dit jaar kwam oud-Dolfijn FM nieuwslezer en SBS buitenlandverslaggever Mirjam Kwak (roepnaam Mikkie) over vanuit Curaçao. Vanaf 1 oktober is ook Elisabeth Steinz toegevoegd aan het Novum nieuwslezers team. Zij combineert haar baan als nieuwslezer met haar functie als verslaggever op de videoafdeling van Novum. In november is ook Jos van Heerden, oud dj van Radio 10 Gold aan het team van Novum Radionieuws toegevoegd.

“Nu lezers als Nicolas, Mikkie, Elisabeth en Jos zijn toegevoegd aan het lezersteam waar Edvard Niessing, Marco Verhagen, Gert Jan Köhler, Eric de Smalen, IJsbrand den Otter en ikzelf deel van uit maken, zijn we op de radioredactie voorzien van bijna 125 jaar ervaring in nieuws maken, en daar ben ik best trots op”, zegt operationeel manager Novum Nieuwsradio Tamara Bok.

Vorig artikelRadiostations pakken uit met kerst
Volgend artikelStudenten starten lokale omroep voor Dronten