Home Landelijke radio Radionieuws van zaterdag 24 augustus

Radionieuws van zaterdag 24 augustus

Radio M naar Monaco
Radio M-verslaggever Pieter van Schaick gaat per helikopter naar Monaco. Daar doet hij rechtstreeks verslag van de loting voor de eerste ronde van het UEFA-Cup toernooi.

Dit verslag is vanaf 14:00 uur te horen op Radio M. Verslaggever René van den Berg is in het trainingscomplex van FC Utrecht. Met de trainers Foeke Booy en John van Loen én alle spelers volgt hij de loting op de voet. En weegt meteen de kansen voor de club af.

Amerikaans radioprogramma geschrapt
Een radiostation in New York heeft een van zijn populairste radioprogramma’s moeten schrappen, nadat het in opspraak was geraakt. De twee dj’s van het programma ‘Opie and Anthony Show’ hadden hun luisteraars voor een wedstrijdje opgeroepen om seks te hebben in openbare gelegenheden. Een vrijpartijtje in de kerk ging daarbij net even te ver.

Het stel dat in de kerk seks had en een medewerker die een deel van de vrijpartij aan het opnemen was, werden gearresteerd. Het radiostation heeft inmiddels her radioprogramma vervangen door een ander. Verder zijn de programmadirecteur en de general manager van het station geschorst. Het incident wordt nu onderzocht door de Federal Communications Commision, de Amerikaanse versie van het Commissariaat van de Media.

Yorin FM-luisteraar wint een leven lang gratis bellen
Yorin FM heeft vrijdag tijdens de radioshow ‘Yor at Work’ de winnaar bekend gemaakt van de unieke actie ‘Win je leven lang bellen’. De gelukkige is Monique van Rijn uit Alphen aan den Rijn die met haar slogan: “Omdat ik dan mijn rugzak met stratenboek, gouden gids en landkaart thuis kan laten” hét boterbriefje voor een leven lang onbezonnen bellen en i-mode in de wacht sleepte.

De afgelopen vier actieweken reageerden Yorin FM-luisteraars massaal op de oproep om mee te dingen naar de hoofdprijs. Zo ontving het radiostation duizenden slogans van belfanaten die graag in aanmerking wilden komen voor de felbegeerde prijs. Degenen met de meest originele uitspraken, motivaties en kreten kwalificeerden zich niet alleen voor een heel leven lang gratis bellen en i-mode maar ook voor de verschillende gratis bel- en i-mode -contracten van 2,5 en 10 jaar. Om het belplezier nog meer te vergroten gaf Yorin FM ook 1-jarige gratis belcontracten en vele i-mode toestellen weg.

Op vakantie met Noordzee FM
Noordzee FM gaat de komende weken weer volledig verzorgde vakanties weg geven. Wie kans wil maken op zo’n trip moet in de maand september naar The Morning Call luisteren daar hoor je hoe je kans maakt.