Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 7 oktober

Radionieuws van maandag 7 oktober

Meer live programma’s bij Radio Hengelo

De muziekcomputer bij Radio Hengelo wordt een stuk minder gebruikt. Het lokale station heeft meer vrijwilligers gekregen. De nieuwe programmering van Radio Hengelo heeft dan ook meer live-programma’s.

Een echte verklaring voor de fikse stijging van het aantal vrijwilligers bij Radio Hengelo heeft hoofdredacteur Annemarie Davids niet. Speciale wervingsacties zijn niet gehouden. ‘We zijn eigenlijk constant aan het werven’, lacht ze. Waar lokale radio vorig jaar nog gemaakt werd met 55 vrijwilligers gaat Radio Hengelo deze week het nieuwe seizoen in met maar liefst 75 medewerkers.

Sportverslaggever krijgt kopstoot

Meer nieuws over Radio Hengelo. Verslaggever Cor Toma van de omroep heeft na afloop van de voetbalwedstrijd BWO tegen Enter een kopstoot gekregen van Enter-trainer Guus Hoevenberg. De vrijwilliger doet vandaag aangifte bij de politie, waar hijzelf ook werkzaam is.

Aanleiding voor het incident zou een opmerking van Toma aan het adres van Hoevenberg zijn geweest. Toma is ronduit verontwaardigd over het incident. ‘Ik vind dat een trainer een voorbeeldfunctie heeft naar zijn spelers toe. Ik ga vandaag aangifte doen.’ Guus Hoevenberg wilde niet reageren op het voorval.

Naar Turkije met Radio 8FM

Radio 8FM gaat vanaf maandag 7 oktober een reis naar Turkije weggeven in het programma ‘Rijk & Van Brabant’. Luisteraars van de regionale commerciële zender maken iedere dag om 7:30, 8:30 en 9:30 uur kans op de reis.