Home Landelijke radio Radionieuws van dinsdag 8 oktober

Radionieuws van dinsdag 8 oktober

Britse oplossing webradio rechten

De muziek voor internetradiostations is gisteren betaalbaar geworden. De webzenders kunnen tegen een schappelijk bedrag ‘afnemer’ worden bij een Engelse muziekorganisatie.

Radiostations betalen 3,75 procent van hun omzet aan de Association of Independent Music (AIM). Het jaarlijks minimum bedraagt 500 dollar. Daarvoor krijgen ze toegang tot de liedjes van 200 Engelse, onafhankelijke artiesten. De AIM is in gesprek met derde organisaties om het muziekaanbod verder uit te breiden, laat ze in een persbericht weten. (Planet)

Nog geen kerstboom in IJsselstein

De Gerbrandytoren in IJsselstein wordt dit jaar niet verlicht als kerstboom. Nozema ziet hier geen mogelijkheid toe wegens werkzaamheden aan de toren.

In het kader van preventief onderhoud moeten onverwacht drie van de twaalf tuidraden worden vervangen. Deze klus kan niet tegelijkertijd worden uitgevoerd met het plaatsen van de kerstboomverlichting (waarmee vijf mensen drie weken bezig zouden zijn).

Begin september was de financiering in hoofdlijnen rond. De bevolking en gemeente hadden de benodigde 70.000 euro bijna op de plank. Dit zal nu moeten wachten tot volgend jaar.

Week van de Jaren ’70 verplaatst

De Week van de Jaren 70 op radio 2 is in verband met het overlijden van Prins Claus verplaatst en vindt nu plaats van 21 tot en met 25 oktober.