Home Landelijke radio Radionieus van woensdag 28 augustus

Radionieus van woensdag 28 augustus

Directeur Nederlandse Radio Groep stapt op

Rico de Keijzer, sinds anderhalf jaar directeur van de Nederlandse Radio Groep (NRG), is per direct opgestapt. De Keijzer heeft de NRG, waar Colorful Radio onderdeel van is, samen opgezet met Martin Bosma. Colorful Radio is momenteel landelijk te beluisteren via de kabel en zal na het definitieve besluit over de herverdeling, een kanshebber zijn voor een fm-frequentie. De Keijzer stapt op vanwege “een verschil van mening over de beleidsvisie met de overige aandeelhouders”. De NRG is onderdeel van de IMCA-groep van Erik de Vlieger.

Noordelijke omroepen omzeilen reclamebureaus

Vier noordelijke regionale omroepen hebben een nieuwe manier van adverteren ontwikkeld waarbij ze media- en reclamebureaus omzeilen. Radio TV Noord, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en RTV Oost ontwikkelden een internetapplicatie waarmee de klant een vacature binnen een paar minuten op radio, tv, teletekst en internet kan zetten. Hiermee bespaart hij aanzienlijk in kosten, volgens Date Hoiting, manager marketing & sales support van RTV Noord. Inmiddels hebben bijna vijftien adverteerders zich aangesloten bij het ‘multimedium’ dat ‘deregiowerkt’ heet. Zij loggen via internet in en kunnen zelf de tekst in de vier media plaatsen. De applicatie staat open voor meer regionale exploitanten. Uitbreiding met andere soorten advertenties is mogelijk, denkt Hoiting.

Laat je auto wassen door 538

Donderdag 29 augustus kan iedereen door Radio 538 zijn auto laten wassen. Het enige wat je hoeft te doen is naar een BP station te rijden die vermeld staat op de site van 538. En daar te zorgen dat je radio op 538 staat. De actie duurt van 8 uur tot 18 uur.

Radio Gelderland wil meer met Veenendaal

Radio Gelderland wil zich meer profileren in Veenendaal en directe omgeving. De zender zoekt daarmee de concurrentie met de Utrechtse provinciezender Radio M die als officiële regionale radio is aangemerkt.

Radio Gelderland geeft als argument dat ze in de weekeinden de helft van het aantal luisteraars dat Radio M bereikt. Daarbij is het gemiddeld marktaandeel van Radio M 4,6 procent, Radio Gelderland haalt 2,2 procent. Dit betekend dat 1 op de 3 luisteraars uit de provincie utrecht die naar de regionale omroep luisteren omroep gelderland aan heeft staan.

Dit plan staat haaks op dat van de programmaraad Zuidoost-Utrecht, die Radio Gelderland van de Veenendaalse kabel wil halen. “Veenendaal ligt in de provincie Utrecht, niet in Gelderland. Daarbij houden we ons aan de Mediawet”, is het commentaar op het voorstel om Radio Gelderland van de Veenendaalse kabel af te halen.

Stadsomroep Arnhem geeft reis weg naar Indonesië

Bij de Stadsomroep Arnhem wordt de komende 14 weken een prijsvraag gehouden. De hoofdprijs is een retourtje Bali inclusief tien overnachtingen in een ‘prachtig hotel’ voor één persoon. Dit word gedaan in het programma Tempo Dulu, dat iedere vrijdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur uitgezonden via de kabel op 93.1 en via de ether op 105.9 FM.

Vorig artikelKort radionieuws van dinsdag 27 augustus
Volgend artikelUtrechts omroepbedrijf mag starten