Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 27 augustus

Kort radionieuws van dinsdag 27 augustus

Radio West schrapt ‘Gesprek van de dag’

Radio West schrapt het populaire programma ‘Het gesprek van de dag’ met ingang van volgend jaar. Dit omdat radio West het hele format omgooit geen muziek meer overdag maar alleen maar nieuws. Hans Pars is samen met nog meer freelancers door radio west aan de kant gezet door deze verandering.

Omroep Flevoland en de ziekenhuizen problematiek

Op 4 september staan de uitzendingen van Omroep Flevoland in het teken van de problematiek in de ziekenhuizen. De uitzending van Radio Flevoland staat daarom woensdag 4 september de hele dag in het teken van de ziekenhuizen problematiek. Twee verslaggevers zijn de hele dag op pad in de provincie om betrokkenen aan het woord te laten en de meningen in de provincie te peilen. Daarnaast wordt er uitgebreid teruggeblikt op de hele ziekenhuizen affaire.

Top 2000 komt er weer aan

Het populaire Radio 2-programma ‘Top 2000’ wordt ook dit jaar weer uitgezonden. In de vroege ochtend van 26 december start de top 2000 op radio 2. De NPS zal dit jaar ook dagelijks op de televisie een programma over de top 2000 maken.

Radio 6fm verhuist naar 92.0 FM

Radio 6fm verhuist naar de nieuwe frequentie 92.0 FM in de ether. Het streekradiostation voor Blaricum, Eemnes en Laren is één van de 17 publieke lokale radiozenders in Nederland die veranderen van frequentie. Dit gebeurt op aangeven van de Rijksoverheid die door een herindeling van de etherfrequenties meer ruimte creëert om met name commerciële radiozenders een uitzendvergunning te kunnen verlenen. De publieke radiozender Radio 6fm heeft de frequentie 92.0 FM toegewezen gekregen. Hierop is Radio 6fm vanaf woensdagmiddag 28 augustus te beluisteren.