De RadioFreak Award 2021 voor Beste Nieuwslezer ging anderhalve week geleden naar Anton Griep. De Qmusic-nieuwslezer is door het publiek verkozen, nadat zendermanagers hem eerder genomineerd hadden. Anton werd live in de middagshow van Domien Verschuuren door ons verrast met de award.

“Het is zo tof”, reageerde Anton zojuist live in de uitzending. “Het is een toch een stukje erkenning dat je krijgt en dat is heel fijn! Dat ik na vier jaar nieuwslezen zo’n prijs pak is geweldig. Een groter compliment kun je niet krijgen.”

Naast Anton waren ook Henk Blok (Radio Veronica) en Jan van de Putte (NPO Radio 1) genomineerd. Vorig jaar ging Carmen Verheul er met de award vandoor.

Nominaties

Anton werd genomineerd voor de Award door de zendermanagers van de landelijke radiostations. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een prijzenpakket maar daarin een DAB+-radio van AlleKabels.nl.

Bekijk de eerdere edities van de RadioFreak Awards:
RadioFreak Awards 2020
RadioFreak Awards 2019
RadioFreak Awards 2016
RadioFreak Awards 2015